Ինչպե՞ս է մարդն օգտագործում կաթնաթթվային բակտերիաները

կաթնաթթվային բակտերիաներ կա այնտեղ որտեղ կա կաթ, օրինակ՝ թթվասեր, մածուն, պանիր և այլն, մարդիկ ուտում կամ խմում են այդ ամենը:

Ինչո՞ւ առանց բակտերիաների գործունեության կյանքն անհնար կլինի երկրի վրա։

Առանց բակտերիաների գործունեյության կյանքն անհնար կլինի, որովհետև բակտերիաները մարդկանց օգնում են շատ բաներում, օրինակ` սնունդը մարսելուց:

Գինեգործության մեջ ի՞նչ դեր ունեն օգտակր բակտերիաները

Գինու մեջ պարունակում են միկրոօրգանիզմներ՝ բակտերիաներ։ 1 մլ գինու մեջ կա մոտ 500 կաթնաթթվային և քացախաթթվային բակտերիաներ։ Սակայն գինին ունի նաև բակտերիոցիդ հատկություն։ Գինու մեջ չեն կարող գոյատևել տուբերկուլյոզի, տիֆի, խոլերայի բակտերիաները։ Զարգանում են քիչ քանակությամբ բակտերիաներ, որոնք առաջացնում են կաթնաթթվային խմորումներ։

Բակտերիաների կողմից հարուցված ի՞նչ հիվանդություններ գիտես։

Տիֆ

You are currently viewing Կենսաբանություն